Meiningsmåling

De fleste mener at dagens klimaendringer er menneskeskapte, mens noen forskere mener det er en del av naturlig av syklus som har vært der bestandig. Hva tror du?
 • 111%
   
 • 223%
   
 • 365%
   
 • Antall stemmer: 141

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av ablikk redaksjon 07.01.2019 kl. 16:48

  Kristen Georg Taraldsen

  Kristen Georg Taraldsen, journalist/forfatter, Arendal, ble født på Namnå i Solør den 1. april 1936. Han ble døpt i Grue kirke den 10. mai 1936. Under krigen flyttet familien til Moelv.

  SISTE BOK: Kun kort tid før han døde presenterte Kristen G. Taraldsen sin siste bok, Frihetens Seilas, bind 2. Presentasjonen foregikk i Sjømandforeningens lokaler på Tyholmen 19. desember. Bilde er av bløtkaken i anledning begivenheten. Foto: Nils P. Vigerstøl.
  I august 1943 begynte Kristen i 1. klasse på Kilde skole. På den første skoledagen ble han fulgt av sin bestefar Georg Digernes. I 1944 reiste Gunvor og barna til Kirkenær og flyttet inn i huset til lensmann Gunnar M. Kveseth 1) og frue. De hadde funnet det nødvendig å flykte til Sverige. Kristen begynte da på Kirkenær skole.
   
  Kristen flyttet sommeren 1945 til sin tante og onkel, Christa og Harald Kolborg, og fikk sin oppvekst hos dem. Kristen begynte i 4. klasse på Kolbjørnsvik skole. Han tok middelskolen ved Arendal høyere allmennskole i 1953, ett-årig handelsskole ved Frits Pettersens handelsskole i 1954 og Befalsskolen for Infanteriet (BSI) i Kristiansand i 1956/57.
   
  Etter avtjent plikttjeneste på Evjemoen fortsatte han deretter i ett år på Evjemoen som sersjant. Han sto blant annet for rekruttdannelsen av gardistene til HM Kongens Garde. Under denne tjenestetiden var han blant annet instruktør for forløperen til Gardens skitropp. På flere repetisjonsøvelser fungerte han som MP-sjef (militærpolitiet) og senere som stabstroppssjef i Infanteriregiment nr. 7. Han har deltatt i flere repetisjonsøvelser på ulike steder i landet.
   
  Han har gjennomgått flere militære kurser, blant annet føring av kompani i strid på Heistadmoen. Da han fikk avskjed fra Forsvaret den 12. november 1990 som vernepliktig offiser hadde han løytnants grad. Han har vært medlem av Norske Reserveoffiseres Forening avd. Arendal siden opprettelsen i 1980.
   
  I 1958 begynte han som journalistlærling i avisen Vestlandske Tidende i Arendal. Etter ni måneder fikk han tilbud om å gå over til Agderposten og slo til. I denne avisen var han ansatt i 15 år. Etter et kort mellomspill i Sørlandske Tidende, som i 1975 gikk konkurs, ble han i 1976 ansatt som journalist og senere bestyrer i Fædrelandsvennen ved avdelingskontoret i Arendal. Kristen engasjerte seg sterkt i de lokale presseorganisasjonene. Han var formann i Aust-Agder Journalistlag fra 1967 til 1972 og formann i Aust-Agder Presselag fra 1974 til 1977. I tillegg var han sekretær og kasserer i begge foreninger.
   
  For å videreutdanne seg ytterligere i presseyrket, tok Kristen Journalistakademiet i Oslo i 1960-61. I 1963 gjennomgikk han Nordisk Journalistkursus ved i Århus Universitet i Danmark. Påsken 1964 foretok han en reportasjereise til Moskva. Deretter seilte han som underordnet sjømann i ett år i 1964/65 for å skaffe seg praktisk innsikt i norsk skipsfarts- og shippingvirksomhet, idet han drev som skipsfartsskribent i Agderposten. Han så det som viktig å lære sjømannslivet fra bunnen. Dessuten følte han at han hadde en familiearv å ivareta. Både hans tippoldefar, oldefar og bestefar hadde vært seilskuteskippere.
   
  Den 12. juni 1965 - 29 år gammel - mønstret han på som dekksgutt og foretok først en seks måneders tur med M/S ”Elisabeth Bakke” på 8.540 t. dw., tilhørende Knud Knudsen O.A.S. i Haugesund. Turen gikk fra Hydros anlegg på Herøya ved Porsgrunn med en last med kunstgjødsel over Atlanterhavet til Curaçao, deretter gjennom Panamakanalen og ned langs vestkysten av Syd-Amerika.
   
  På en måte var det å kjøre «melkerute». Det kunne være opptil to og tre anløp pr. dag hvor gjødningen ble losset. I Chile måtte det skje i lektere, ettersom det fantes få skikkelige havneanlegg. Som dekksgutt måtte Kristen være med på å hive av presenningene på lukene og fjerne de blytunge trelukene i eik over skjærstokkene. Det var en eksersis som føltes på ryggen.
   
  Lossestedene så slik ut: Buenaventura, Guayaquil, Iquique, Callao, Arica, Tocopilla og Valparaiso. Ferden endte i Valdivia i Chile, nesten helt nede på den 40. breddegrad - eller de fryktede «The Roaring Forties».
   
  Deretter var han med M/S ”Theben” på 10.225 t. dw., tilhørende Wilh. Wilhelmsen, Oslo, en tur fra Kotka i Finland til Østen med blant annet tremasse. Han var da forfremmet til
   
  jungmann. Turen gikk først til Antwerpen, hvor skipet tok inn en mengde med jeeps for Filippinene. De dekket hele fordekket. Deretter gikk turen videre til Marseille, så gjennom Suezkanalen. En serie med havneanløp fulgte - Aden, Penang, Singapore, Bangkok, Manila, Hongkong, Nagoya, Kobe og Shanghai.
   
  Med som passasjer til Singapore var nylig pensjonert LO-sjef Konrad Nordahl. Kristen, som hadde fast jobb med å spyle passasjerdekket hver morgen, hadde mang en hyggelig morgenprat med den tidligere LO-bossen. Jeep-lasten holdt forresten på å skipets skjebne. Utenfor kysten av Vietnam kom et stort amerikansk bombefly. Antagelig fattet flybesetningen mistanke til "krigslasten", for det seilte over til sammen tre ganger. Det avbrøt inspeksjonen først etter at kapteinen hadde beordret Kristen til å løpe akterut og heise det norske flagget. Da de norske fargene vaiet i vinden, "vugget" bombeflyet med vingene og forsvant.
   
  Sin 30-års dag feiret Kristen i Hongkong, forøvrig som gjest hos den kjente misjonæren Agnar Espegren fra Birkeland og hans hustru Olga. Hun hadde laget en ekte norsk bløtkake i anledning dagen.
   
  Misjonær Espegren viste Kristen rundt i den kinesiske bydelen Kowloon, og beså noen av de verste narkotikaredene som finnes i Hongkong. Blant de stedene de besøkte var den fryktede Walled City - en by som ligger under jorden - og kjent som sentrum for mye av den
   
  kriminelle virksomheten i Hongkong. Espegren bilte Kristen blant annet opp til The New Territories hvor man kan skue inn i Kina.
   
  Et besøk i en avvenningsinstitusjon for narkotikere - drevet av norsk misjon - sto også på programmet. Det ble en sterk opplevelse. Særlig da et ungt kinesisk ektepar kom med sin gamle mor på 72 år. Tilbakefallsprosenten lå på 80 prosent. Kristen fikk også se Håpets
   
  Havn, men dessverre var ikke den kjente misjonæren Anny Skau til stede.
   
  Turen med ”Theben” videre gikk videre til Shanghai i Kina. Der ble Kristen overvåket av det kinesiske sikkerhetspolitiet, så lenge skipet lå i havn. Returreisen til Oslo gikk via Djibouti, Aden, Port Said og Antwerpen. Nærmere seks måneder tok den halve jordomseilingen. Begge disse langturene resulterte i en serie med reisebrev i Agderposten. I 1968 fulgte han M/S ”Favorita” på 10.858 t. dw, tilhørende A/S Uglands Rederi i Grimstad, til Lakene som arbeidende passasjer. Skipet førte en last med jerncoiler i ruller fra Dunkerque til Toledo i Lake Erie (en av de store sjøene). Jerncoilene skulle benyttes i bilindustrien i Detroit. Kristen er antagelig den eneste journalist i den norske presse - uten styrmannsskole - som er blitt forfremmet fra passasjer til 3. styrmann over natten. Men det skjedde faktisk. Skipet var uten 3. styrmann. Skipperen spurte Kristen om han ville påta seg jobben.
   
  Den besto i å stå ved maskintelegrafen og utføre de ordrer om fart som losen beordret, samt føre "manøverprotokollen". Spesielt viktig var det å være påpasselig under passeringen av de åtte slusene i Welland-kanalen. En annen oppgave var å skifte henholdsvis det kanadiske og amerikanske flagget, etter hvert som skipet beveget seg i de to lands farvann. En av losene ble så imponert over at en journalist utførte jobben så vidt påpasselig at han ga garantier for at hvis Kristen aktet å søke seg inn på styrmannsskolen, så skulle han gi ham sin beste anbefaling.
   
  I 1970 fikk han en tur med M/T ”Credo” på 100.453 t. dw., tilhørende Jørgen P. Jensens Rederi, Hisøy, til Forcados i Nigeria. Det skjedde rett etter at borgerkrigen i landet var over slik at spenningen var til å føle på. Lastingen skjedde ved en oljeterminal ute i sjøen. Den hadde den svenske mesterpiloten Gustav von Rosen skutt i stykker under borgerkrigen. Den var nylig blitt reparert. Kristen var for øvrig den eneste av besetningen som kom i land i Nigaria - takket være stor sjenerøsitet av den britiske losen. Kristen tilbagte en dag og en natt
   
  i losens husbåt ved en liten landsby. Britiske Shell holdt for øvrig på å bygge et større oljeraffineri utenfor landsbyen.
   
  Og endelig i 1974 fikk han være med på jomfruturen til T/T ”Ranja” på 220.000 t. dw. fra Stord Verft til oljehavnen Kharg Island i Den persiske Gulf. ”Ranja” var på den tid et av Norges største tankskip. Det tilhørte Hagb. Waages Rederi i Oslo - samme rederi hvor hans bestefar hadde vært skipper 58 år tidligere. Turen gikk rundt Kapp Gode Håp. Hjemturen ble foretatt med fly. Kristen overnattet i Teheran, som nettopp da forberedte sitt 1000-års jubileum.
   
  Kristen laget rederiaviser for Jørgen P. Jensens Rederi og Mørlands Rederi i flere år. Han var også skipsfartskronikør i NRK Sørlandet, samt NRKs kortbølgesendinger. Flere radioopptak som han gjorde under turene til sjøs ble sendt i sjømannssendingene fra Radio Norway (av sjøfolkene kalt Radio Nowhere, ettersom det var vanskelig å høre sendingene på visse steder). I yngre år drev Kristen aktivt med idrett. Han var en habil skøyteløper og kan blant annet se tilbake på et sørlandsmesterskap i junior B-klassen. I tillegg drev han med orientering og seiling.
   
  Kristen har en viss litterær produksjon bak seg. Han har utgitt 20 bøker. Den første kom ut i 1984 - «Da krigen kom til Lillesand», den dramatiske episoden da det tyske troppetransportskipet "Rio de Janeiro" ble torpedert av en polsk ubåt. Dette skjedde den 8. april 1940 - altså en dag før den store dagen i norsk krigshistorie. Så fulgte «Med livet som innsats» i 1985, og endelig storverket «Frihetens flamme - major Laudal og hans menn» i 1994. Han har dessuten vært medarbeider i «Arendalsregionens krigshistorie» som utkom i 1985. Videre har han vært bidragsyter i flere kommunale krigsbøker - blant annet i Åmli, Hægebostad, Austad-Lyngdal-Kvås og Kvinesdal.
   
  I 1998 utga han boken «Arendals Sjømandsforening 1849-1999» - 150-års beretningen for Arendals Sjømandsforening og krigsboken ”Ti i krig”. I 1999 kom krigsboken ”Motstandspionèrene. Arendalsgruppens vekst og fall” og ”Industrieventyret. Fra jernmalm til høyteknologi”. I 2000 utga han ”En sparebank gjennnom 175 år”, jubileumsskriftet for Sparebanken Sør - Sørlandets største bank. Kristen ble tidlig trukket inn i speidersaken. Han begynte som ulvunge i Blå Kors i Arendal i 1946. Siden ble det 1. Hisøy fra 1947. Han var patruljefører i «Varg». Ved 50-års jubileet i 1990 ble han utnevnt til æresmedlem av 1. Hisøy speidertropp, etter å ha skrevet troppens jubileumsberetning «Speiderliv på Hisøy i 50 år». Han har videre vært medlem av Arendal Røde Kors Hjelpekorps og styremedlem i Musikkens Venner i Arendal. Fra 1992 og i flere år fremover var han medlem av fylkesmannens krigs- og krisestab som informasjonsmedarbeider. Han var redaktør for informasjonsavisen til Aust-Agder Røde Kors fra 1999 og i en del år fremover.
   
  Kristen tok dessuten initiativet til at det ble nedsatt en bautakomite i Arendal. Formålet var å reise fire krigsminnesmerker med navn på de 117 personene som omkom under 2. verdenskrig. Det ble antatt at Arendal var den eneste by i landet uten navneplater over sine falne. Kostnadene var stipulert til kr. 400.000,-. Leder av komiteen ble formannen i Arendals sjømandsforening, skipsfører Lars Vidar Moen. Takket være en enestående giverglede klarte komiteen å samle inn det stipulerte beløpet. Den høytidelige innvielsen av minnesmerkene i minnelunden på Houens plass ble foretatt den 8. mai 2015.
   
  Av politiske verv kan nevnes: Sekretær i Hisøy Høyre fra 1992 (fungerende formann i 1993), og sekretær i Hovedstyret i Arendal Høyre 1994-1996. I tillegg var han med på å starte «Høyre-Nytt» i 1995 - den interne informasjonsavisen for Arendal Høyre. I tillegg satt han i redaksjonskomiteen. Han var i denne perioden også medlem av økonomiutvalget i Arendal Høyre. Den lengste styremedlemsfunksjonen hadde han i Arendals Forsvarsforening, som han var med på å reetablere sammen med stortingsmann Tore A. Liltved. Denne funksjonen kom til å strekke seg over nesten ti år. Innsatsen resulterte i at han mottok Norges Forsvarsforenings Medalje i 2011.
   
  Han har også vært styremedlem i slektsforskerforeningen DIS Aust-Agder. Det samme gjelder presseforeningen Presseveteranene i Agder. Det tas videre med at han i flere år var styremedlem i Stiftelsen Pelle. Kristen utga i 2007 boken "Pelle - hele Arendals kjæledegge" sammen med styremedlem Hans Nikolai Terjesen. Det nevnes også at han var styremedlem/nestformann i styret til Aust-Agder MS-forening. I flere år var han redaktør for foreningens internavis AUSTNYTT. I flere år var han medlem av Rådet til Stiftelsen Arkivet i Kristiansand. I tillegg var han styremedlem i Venneforeningen til Stiftelsen Arkivet. Kristen Taraldsen er Paul Harris Fellow - Rotarys høyeste utmerkelse.
   
  Etter hvert ble korpsmusikk hans store fritidsinteresse. Han ble medlem av Hisøy speidermusikkorps fra starten i 1949. Under ledelse av Lorang Hoel (født på Hamar), oppnådde dette korpset en meget høy standard. Det spilte bl.a. i NRK. Kristen opptrådte flere ganger som reservedirigent. Kristen ble valgt til formann i korpset i 1965.
   
  Korpset deltok på en rekke stevner. Det største var utvilsomt landsstevnet på Gjøvik i 1956. På reisen opp til Mjøsbyen besøkte korpset Hamar. Det opptrådte med en konsert på Domkirkeodden. Hamar Arbeiderblads musikkanmelder, Harald Berg, ga korpset en meget fin kritikk. Kristen har dessuten spilt trompet i Arendal Byorkester. Videre har han vært trompetist og hornist (waldhorn) i Arendal Orkesterforening. I 1953, mens han gikk i 3. middel var han solist med orkesteret i 2. sats av Haydens Trompetkonsert. Konserten ble avholdt i restauranten til Grand Hotel i Arendal. I 1995 ble han innvotert som B-medlem i Arendal Sjømandsforening og fikk i oppdrag å skrive foreningens 150-års jubileumsberetning fra 1849 til 1999. I 2011 utga han beretningen om foreningens hus (Kallevig-gården) på Tyholmen.
   
  Han er æresmedlem i følgende foreninger: 1. Hisøy speidertropp, Hisøy Historielag, Arendal Sjømandsforening og Arendal og Omegns Krigshistoriske Forening. Interesser: Krigshistorie, musikk, filateli, slektshistorie og modellbåtbygging. Kristen inngikk den 24. mai 1969 ekteskap med operasjonssykepleier Wenche Pedersen fra Arendal, født den 24. oktober 1944, datter av formann Erling Pedersen ved Shellanlegget på Krøgenes i Arendal og hustru Borghild Lucie Kristence Kristiansen fra Biestø i Øyestad.
   
  Ekteskapet ble inngått i Den norske sjømannskirken i Hamburg. Kristens gamle venn, sjømannsprest Jan (Jappe) A. Erichsen fra Arendal, foretok vielsen. Forlovere var Kari og Johan Aasland fra Hisøy. De giftet seg samtidig. Wenche og Kristen var forlovere for dem.
   
  Kristen og Wenche har en sønn
   
  Audun.


  1) Gunnar M. Kveseth meldte seg inn i NS i 1941 - angivelig for å hindre at nevøen som var ”ekte” NS-mann - overtok stillingen som lensmann. Under krigen arbeidet han for den norske etterretningsorganisasjonen XU, og drev blant annet med smugling av nordmenn over grensen. Dette ble gjort i samarbeid med kurérsjefen ved militærkontoret i Stockholm, Johan Grøttumsbråten. Etter krigen fikk Kveseth store vanskeligheter med å bli rehabilitert. Det lyktes til slutt, etter at XU hadde skrevet en lang rekke brev og attester.  Kristens bokproduksjon:
   
  * Da krigen kom til Lillesand: Den dramatiske torpederingen av Rio de Janeiro, 8. april 1940, Fædrelandsvennen (1984) ISBN 9788290581003.
   
  * Med livet som innsats: Milorg-operasjoner i Aust-Agder, Agdin (1985) ISBN 8273600068.
   
  * Frihetens flamme: Major Laudal og hans menn, Fædrelandsvennen (1994) ISBN 8290581181.
   
  * Ti i krig, Fædrelandsvennen (1998) ISBN 8290581289.
   
  * Industrieventyret: Fra jernmalm til høyteknologi, Wigestrand (1999) ISBN 9788291370194.
   
  * An adventure in industry: From iron ore to high technology, Wigestrand (1999) ISBN 9788291370200.
   
  * Tvedestrand Historielag Årbok 1999: Niels Olsens krigsberetning (1999). * Arendals Sjømandsforening 150 år 1849 – 1999 (1999).
   
  * Motstandspionérene, Arendalsgruppens vekst og fall, Friluftsforlaget (1999) ISBN 8291495211.
   
  * En sparebank gjennom 175 år. Jubileumsskrift for Sparebanken Sør. Arendal 2000.
   
  * Arkivet: Torturens høyborg, Stiftelsen Arkivet (2003) ISBN 9788299372343.
   
  * 75-årsberetningen til Uglandselskapene, engelsk tekst (2005).
   
  * 50-årsberetningen til NYMO, engelsk tekst (2006).
   
  * Pelle: Hele Arendals kjæledegge (sammen med Hans Nikolai Terjesen) (2007) ISBN 9788299767712.
   
  * Jørgen P. Jensen: En eventyrskikkelse i norsk skipsfart, Arendals Tidende (2008). ISBN 9788299767720.
   
  * Frihetens seilas. Krigsseilere fra Aust-Agder i uteflåten. 1939-1945. Bind 1. Skipsførere. Birkeland Trykkeri A/S, Stiftelsen Arkivet, Kristiansand (2010). ISBN 9788212306154.
   
  * ARENDALS SJØMANDSFORENINGS HUS. En 300 år gammel trebygning med sjel og historisk sus. (2011). Nyopptrykk i 2015.

   


  Nyheter

  Publisert 21.03.2019 - 17:49
  næs_jernverksmuseum_21.jpg

  Foredrag og etablering av venneforening på Næs Jernverksmuseum

  Næs Jernverksmuseum får besøk av Per R. Mikkelsen tirsdag 26. mars.

  » Les hele saken

  Mening - debatt

  Publisert 22.03.2019 - 09:10
  ingrid skårmo_edited-1118.jpg

  Fastlegeordningen i krise

  Interpellasjon fra Ingrid Skårmo, bystyremedlem Arendal Frp, til ordfører i bystyret den 28. Mars 2019.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 20.03.2019 - 08:48
  2018 05 18_02c_hove_foto_eyvind_øyraas12.jpg

  I dag er det vårjevndøgn

  Det mørke halvår er lagt bak oss nok en gang, i dag er det vårjevndøgn og fra nå av blir dagene lengre enn nettene.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 18.03.2019 - 13:51
  miljøaktivister_stuenes_skole_0111.jpg

  Miljøhelter fra Stuenes Skole

  Et sjeldent syn var å se i Arendal sentrum fredag 15.mars ved lunsjtider. Gatene var nesten like rene som gatene i Kina og en skulle tro at Arendal kommune endelig hadde lagt den ekstra lille innsatsen som trengtes for byens store søppel problem.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 16.03.2019 - 09:46
  møte_nasjonalpparken_jenny11.jpg

  Infrastruktur, informasjon og bålbrenning

  Infrastruktur og tiltak i Raet nasjonalprak var tema under møtet som ble avholdt i Fylkeshuset fredag.

  » Les hele saken

  Mening - debatt

  Publisert 21.03.2019 - 21:06
  frode-a.-filseth-10.-kandidat.jpg_medium112.jpg

  Nedbygging bit for bit av Hove?

  Innlegg fra Frode Astrup Filseth, vararepresentant i bystyret for Frp.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 11.03.2019 - 09:35

  Fylkerordførerkjede til 300 000

  Prosjektleder i fellesnemda for Aust- og Vest-Agder fylkeskommuner fikk medhold i at det bevilges 250 000 eksklusive merverdiavgift til nytt fylkesordførerkjede for Agder.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 04.03.2019 - 08:41
  bie_kvennebekken_foto_eyvind_øyraas11.jpg

  Må godta bikuber i tettbygde områder

  Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder slår fast at bikuber i tettbebygde strøk må tolereres. 

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 03.03.2019 - 09:15
  arne hjeltnes11.jpg

  Øl og brygg i bygd og by

  Torsdag 7. mars besøker Arne Hjeltnes Arendal bibliotek, med seg har han boka «Øl og brygg i bygd og by».

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 02.03.2019 - 08:50

  Ledigheten i Agder-fylkene er på 2,6 prosent

  -Det er gledelig å se at flere kommer i jobb, og at arbeidsmarkedet i regionen fortsetter å bedre seg. Sammenliknet med samme tid i fjor er det 479 færre som er helt uten arbeid i Agder, sier direktør Elisabeth Blørstad i NAV Agder i en pressemelding.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 19.02.2019 - 06:13
  solhaug11.jpg

  Avdekket flere lovbrudd ved sykehjem

  Det ble avdekket lovbrudd på flere områder da Fylkesmannen i slutten av november 2018 gjennomførte tilsyn med Solhaug bo- og omsorgssenter i Arendal.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 17.02.2019 - 08:13
  hoveskog_tretopper_camping11.jpg

  Sju av ti sier nei til tretopphytter

  72 prosent av de som svarte på Ablikks spørreundersøkelse om tretopphytter i Hoveskog var negative til prosjektet.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 13.02.2019 - 14:45
  biker blues arendal bluesband21.jpg

  Støttekonsert for Arendal Bluesklubb

  Lørdag 23. januar blir det konsert i Bankgården, der lokale artister stiller opp for Arendal Bluesklubb. 

  » Les hele saken

  Arendalsuka

  Publisert 14.08.2018 - 19:26
  Bilde 14.08.2018, 18 43 36.jpg

  Glimt fra Arendalsuka 2018

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 11.02.2019 - 08:38
  politiet i agder nettpatrulje11.jpg

  Politiet i Agder med egen nettpatrulje

  Mandag 11. februar går Agder politidistrikt live med en egen nettpatrulje på Facebook. Nettpatruljen skal være til stede og drive forebygging på internett, skriver politiet i Agder i en pressemelding.

  » Les hele saken

  Mening - debatt

  Publisert 12.03.2019 - 08:08

  Hva er egentlig visjonene for fremtidens Norge?

  Leserinnlegg fra Glenn Ager-Wick, Arendal.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 05.02.2019 - 11:01
  frubarasen-i-evje-og-hornnes-red11.jpg

  Frivillig vern for seks skogområder

  Seks skogområder i Aust- og Vest-Agder er aktuelle for frivillig vern.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 01.02.2019 - 11:29

  Gaupejakta i Agder 2019

  Aust-Agder og Vest-Agder hører til hver sin rovviltregion, og reglene for jakt på gaupe er derfor forskjellige i de to fylkene. Perioden for jakt i begge fylker er fra 1. februar til 31. mars, skriver Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder i en meddelelse..

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 01.02.2019 - 11:25
  nav illustrasjonsfoto117.jpg

  Ledigheten i Agder-fylkene er på 2,7 prosent

  For første gang publiserer NAV ledighetstall samlet for Aust- og Vest-Agder.

  -Nå kan vi i sterkere grad synliggjøre regionen vår som ett arbeidsmarked, sier direktør i NAV Agder, Elisabeth Blørstad, i en pressemelding.

  » Les hele saken

  Mening - debatt

  Publisert 20.02.2019 - 08:58

  Ny vei til havna på Eydehavn nå

  Innlegg fra Milly O. Grundesen og Erik Fløystad, Arendal Senterparti.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 31.01.2019 - 11:27

  Agder Renovasjon får utvide deponiet

  Fylkesmannen i Agder har gitt Agder Renovasjon IKS tillatelse til å utvide deponiet og til årlig mottak av 40 000 tonn forurensede masser.

  » Les hele saken

  Annonseartikkel

  Publisert 20.09.2017 - 21:18
  4. n36002 - høllefjorden-søgne11.jpg

  Tjen penger på utleie av hytta

  Lei ut hytta eller feriehuset når du selv ikke bruker den, og tjen gode penger. Novasol er størst i Norden på utleie av feriehus og hytter, og sørger for den servicen og tryggheten du behøver som eier.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 23.01.2019 - 13:23

  Øver på utrykningskjøring

  Politistudentene i distriktet vil en tid fremover øve på utrykningskjøring.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 22.01.2019 - 07:00
  jakten_fritsøe_21.jpg

  Malmfarten – fra gruver på Sørlandet til jernverk på Østlandet

  29. januar starter årets rekke av foredragskvelder ved Næs Jernverksmuseum. Foredrag med tilknytning til jernverkets historie, kombinert med kaffe, munker og muligheter til å slå av en prat, har blitt en tradisjon som jevnlig samler mange mennesker i vinterhalvåret.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 18.01.2019 - 07:12
  ugler_barn_foto_kuben11.jpg

  Ugler i KUBEN

  Søndag 20. januar åpner KUBEN kjøkkenet på Langsæ gård, der barn kan bli med og lage sin egen fine ugle.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 17.01.2019 - 08:22

  Slåsskamp i Blødekjær

  Politiet måtte i natt ordne opp da flere personer var involvert i en slåsskamp i Blødekjær. En person ble sendt til sykehus for sjekk.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 16.01.2019 - 11:48
  pass_illustrasjonsfoto_til _pressemeldingen11.jpg

  Nye passkontor i Agder politidistrikt

  I løpet av våren 2019 vil Agder politidistrikt få tre helt nye passkontor der publikum kan skaffe seg pass. Nytt utstyr i sikre lokaler, og medarbeidere med høy kompetanse, skal bidra til en sikker og god utstedelse av pass i Agder, skriver politiet i en pressemelding.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 09.01.2019 - 06:02
  erik_songe-møller_foto_elin osnes-strand_aafk11.jpg

  Aust-Agders nye mobbeombud

  – Mobbeombudet skal bidra til at alle barn har et godt psykososialt miljø på ungdomskoler, barneskoler og i barnehager i Aust-Agder. Ombudet skal være en nøytral part i enkeltsaker og tilgjengelig for veiledning for elever, foresatte, skoler og kommuner, sier fylkesrådmann John G. Bergh på fylkeskommunens egne nettsider.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 08.01.2019 - 06:18

  Ville hoppe fra Tromøybrua

  Nødetatene fikk i morgentimene tirsdag forhindret at en person hoppet fra Tromøybrua.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 07.01.2019 - 16:48
  kristen taraldsen kakebilde11.jpg

  Kristen Georg Taraldsen

  Kristen Georg Taraldsen, journalist/forfatter, Arendal, ble født på Namnå i Solør den 1. april 1936. Han ble døpt i Grue kirke den 10. mai 1936. Under krigen flyttet familien til Moelv.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 03.01.2019 - 06:43
  gammel-eikeskog-ogsa-fra-knudansheia11.jpg

  Frivillig vern av tre skogsområder i Aust-Agder

  Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder sender ut forslag om vern av tre nye skogsområder i kommunene Birkenes, Bygland og Iveland på høring. Dette utgjør i overkant av 3 000 dekar nytt verneareal i Aust-Agder.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 21.12.2018 - 07:16
  2016 06 08_solnedgang12.jpg

  Mot lysere tider

  Vintersolverv er det tidspunktet sola når sitt sydligste punkt. Da står den står i senit over Steinbukkens vendekrets, eller cirka 23,5 grader sørlig bredde. samtidig som den nordlige halvkule på sitt mørkeste.  Det er på dette tidspunkt, som varierer litt fra år til år, at solvervet skjer. I år er tidspunktet 21. desember  klokken 23.23 lokal tid.

  » Les hele saken

  Sommer 2018

  Publisert 04.07.2018 - 16:31
  sandkrabber11.jpg

  Ukesrapport fra Hove: Krabber og monstre under sofaen

  På Hove camping er det sjelden kjedelig. Bare opplading mellom spilloppene

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 19.12.2018 - 09:47

  Tyv tatt på fersken, klarte å stikke av

  En grimstadmann tok en tyv på fersken inne på låven sin onsdag morgen, men tyven klarte å stikke av og hoppet på bussen til Arendal.

  » Les hele saken

  Leserbildet

  Publisert 16.04.2017 - 12:56
  snøvær_birtedalen_2017_04_15b_foto_npv21.jpg

  Snø og gråvær i fjellet

  Dette bilder er fra Øvre Birtedalen påskeaften, der det ser ut til at påskesolen har tatt farvel for denne gang.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 17.12.2018 - 08:36
  ungdomsradet-2018-1911.jpg

  Fylkesmannens ungdomsråd

  Fylkesmannen i Aust- og Vest -Agder opprettet i 2017 et eget ungdomsråd. Ungdomsrådet er representert med ungdommer fra ulike kommuner i begge fylkene. I høst er det valgt inn nye medlemmer og vi har hatt vårt første møte, skriver Fylkesmannen i en meddelelse.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 16.12.2018 - 17:45
  brann strømsbuveien_ foto_silje_vanessa_samuelsen11.jpg

  Døde etter boligbrann

  Det var full utrykking til brann i en leilighet i Strømsbuveien natt til søndag.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 13.12.2018 - 10:19
  a magical moment11.jpg

  A Magical Moment

  Søndag 16. desember blir det julekonsert med Hanne Krogh, Johnny Logan, Thomas Ruud i Arendal Kulturhus, der også Arendalskoret deltar.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 11.12.2018 - 06:53
  husbrann parkveien11.jpg

  Husbrann i Parkveien

  Politiet meldte tirsdag morgen om brann i et bolighus i Parkveien i Arendal.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 04.12.2018 - 17:16

  Ledigheten i Aust-Agder er på 2,2 prosent

  Arbeidsledigheten i Aust-Agder faller, skriver NAV i en pressemelding.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 13.11.2018 - 09:25
  vårbrus_arendal_trekkspillklubb_pressefoto12.jpeg

  Musikalsk førjulsforestilling med Arendal Trekkspillklubb

  Søndag 18 november inviterer Arendal Trekkspillklubb igjen til musikalsk førjulsforestilling i Arendal Kulturhus.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 08.11.2018 - 11:13
  aust-agder arv 201811.jpg

  Aust-Agder-Arv 2018 lanseres torsdag

  Årboken Aust-Agder-Arv lanseres på KUBEN torsdag 8. november.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 08.11.2018 - 10:40
  på havets bunn foto_håvard stenersen11.jpg

  Babyteater i Arendal Kulturhus

  Lørdag 17. november blir det babyteater med Thea Elisabeth Skallevold  i Lille Torungen.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 06.11.2018 - 09:28
  lederteam ny fylkeskommune..11.jpg

  Syv nye fylkesdirektører på plass

  Ledelsen i den nye sammenslåtte fylkeskommunen tar form, syv av åtte fylkesdirektører er nå på plass.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 05.11.2018 - 10:46

  Vil gi tilskudd til ØIF Arendals europacupspill

  Fylkesrådmannen i Aust-Agder vil gi 75 000 kroner i støtte til europacupspill for ØIF Arendal.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 02.11.2018 - 11:28
  hilde høynes15.jpeg

  Ledigheten i Aust-Agder er på 2,3 prosent

  Ledigheten i Aust-Agder er på 2,3 prosent og utgjør 1.293 personer. Det er 58 færre enn i forrige måned og 426 færre enn for ett år siden, skriver NAV i en pressemelding.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 31.10.2018 - 09:00
  mon fuh02r_bilde-aama11.jpg

  Vin og frø gjorde ham rik og berømt

  Mons Fuhr tjente seg rik på vin og frø, men hans fall var stort, og endte med en landssvikdom. På kulturkvelden i KUBEN onsdag 31. oktober vil Alf Kjetil Igland fortelle oss mer om Fuhr.

  » Les hele saken

  Mening - debatt

  Publisert 08.02.2019 - 10:41
  frode-a.-filseth-10.-kandidat.jpg_medium8.jpg

  Klimautslipp og andre myter

  Leserinnlegg fra Frode Astrup Filseth, Arendal Frp.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 29.10.2018 - 08:43
  glatt_føre_josephsen_bilberging_snø311.jpg

  Mange med problemer på glatta

  Snøfallet natt til mandag har ført til flere trafikkuhell i hele Agder.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 27.10.2018 - 12:00
  klokkepinsing312.jpg

  Klokka stilles én time tilbake

  Natt til søndag 28. oktober går vi fra sommertid tilbake til normaltid.

  » Les hele saken

  Nyheter

  Publisert 25.10.2018 - 12:30

  Trafikkulykke på E18 - to til sykehus

  To bilder var involvert i en trafikkulykke på E18 ved Tvedstrand torsdag formiddag.

  » Les hele saken