Meiningsmåling

Overholder du myndighetenes retningslinjer i forhold til bekjempelsen av koronaviruset? • 196%
   
 • 23%
   
 • Antall stemmer: 26

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Lisbeth Hoskuldsen 25.10.2016 kl. 15:29

  Krigsfort totalrenovert og vitalisert etter tidenes dugnadsinnsats

  Hundrevis av dugnadstimer har Hisøy IL, med prosjektgruppa i spissen, lagt ned ved Sandvigen Fort. De har gjort det tidligere militære området om til et yndet friluftsområde og populært sted når viktige begivenheter skal feires.

  BYGGET: Det siste året er bygningen ved Sandvigen Fort bygd på og pusset opp for 800.000 kroner.

  Sandvigen Fort på Hisøy ble anlagt av den tyske okkupasjonsmakten som en del av «Festung Norwegen». Norge skulle gjøres uinntakelig fra sjøen. Nå er området vitalisert og renovert takket være en stor dugnadsjobb utført av Hisøy IL.

  Et enstemmig bystyre gav i 2008 Hisøy IL tilslaget på å leie hele Sandvigen Fort mot en rimelig sum. Inntil da hadde bygget stått tomt etter at Forsvaret overleverte anlegget til Arendal kommune i 2006.

  I januar 2009 startet den store renoveringsjobben. Da stilte 50-60 frivillige fra Hisøy IL for å pusse opp. Det ble malt innvendig og møblert. ICA distribusjon på Stoa, Gard og forskjellige andre skaffet møbler.

  -          Alt som er av inventar har vi enten fått eller fått midler til å kjøpe, forteller Rolf Josephsen, som er prosjektleder og har vært med helt fra starten.

  Toppbilde

  PROSJEKTANSVARLIGE: Helge Aasen (t.v.) og Rolf Josefsen har stått i bresjen for den store jobben som er gjort ved Sandvigen Fort i regi av Hisøy IL. Rolf er leder av prosjektgruppa og Helge driftsansvarlig.


  Det 50 mål store uteområdet, som bestod av mye kratt, er etter hvert blitt ryddet og gjort mye mer tilgjengelig.

  -          Det er gjort veldig mye på uteområdet her, sier Helge Aasen som har ansvaret for driften. - Vi har fått penger fra Gjensidigestiftelsen, DNB og Sparebanken Sør til å lage aktivitetsløyper, frisbeegolfbanen tilrettelagt for blinde og mye mer, så det er puttet inn ganske mange millioner kroner her, og det er bygget gapahuk og anlagt sandvolleyballbane, for å nevne noe.

  -          Alt går på dugnad og alt overskudd går til Hisøy IL som fordeler det på fotball, håndball og så videre, forteller Helge.

  I oktober i fjor tok prosjektgruppa til på et nytt stort prosjekt med utvidelse av bygget.

  -          Vi har akkurat pusset opp bygget for 800.000 kroner, forteller Rolf. - Vi har bygd på fronten med 50 kvm. Den jobben ble gjort av snekkerlinja på Sam Eyde. Vi har fått ny veranda på 70 kvm og totalrenovert hele bygget. Før var det sitteplass til 40-50 i stua. Nå er det sitteplass til 100. Alt dette var vi ferdige med i mai.

  Og folk vet å sette pris på det flotte stedet som kan leies til selskaper året rundt. Bookingansvarlig Elin Mikkelsen kan fortelle at alle helger fra mai til september 2017 er booket til selskaper.

  -          Stedet har en unik beliggenhet og mange kvaliteter, sier Rolf. – Det er et friluftsområde som benyttes av mange.