Meiningsmåling

Overholder du myndighetenes retningslinjer i forhold til bekjempelsen av koronaviruset? • 196%
   
 • 23%
   
 • Antall stemmer: 26

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Lisbeth Hoskuldsen 22.10.2016 kl. 16:52

  Lærerne testet nytt tilbud på Fortet

  Omkring 80 lærere og øvrige ansatte ved Stinta skole testet fredag ut et nytt tilbud ved Sandvigen Fort på Hisøy, en dag full av teambuildingaktiviteter i regi av prosjektgruppa i Hisøy IL. Det ble en dag med mye latter og nye utfordringer.

  SANDVIGEN FORT: Alle de ansatte ved Stinta skole var fredag samlet til aktivitetsdag på fortet.

  GPS tracing, bueskyting, øksekasting, ugleskyting, petanque, frisbeegolf og lydbur frisbeegolf. De ansatte på Stinta skole fikk være med på mange forskjellige aktiviteter og ta hele det tidligere militæranlegget på Hisøy i bruk denne dagen. Innføring i grunnleggende bokseteknikk fikk de også, og praktisk informasjon om Fortet og historien på stedet.


  Toppbilde
  ANSATTE PÅ STINTA: Etter lunch var det innføring i grunnleggende bokseteknikk.

  Arrangør var prosjektgruppa ved Fortet med leder Rolf Josephsen i spissen. Og bakgrunnen til at nettopp de ansatte ved Stinta var med på denne aktivitetsdagen var et prosjekt Rolf har satt i gang som han har kalt Fortet-sms, en forkortelse som står for Samhold – Mestring – Styrke.


  Toppbilde
  AKTIVITET: Samtlige ansatte ved Stinta skole fikk prøve seg på ugleskyting med gevær. Her er det lærer Marianne Hasla som prøver seg på en fulltreffer.

   

  Nytt tilbud til inaktiv ungdom

  Vi opplever et stort frafall i idretten, og mange ungdom som ikke har noen fritidsaktivitet, sier Rolf. - Tilbudene er mange for de som vil satse, men begrenset for de som bare vil drive med noe et par ganger i uken. Samtidig er det mange ungdom som ikke finner sin plass i det tradisjonelle aktivitetstilbudet, men som ønsker mer praktiske gjøremål i en veldig teoretisk skoleverden. De ønsker å ha mulighet til å tjene litt penger og få arbeidserfaring. Derfor har vi sammen med Ungt Entreprenørskap, skolen selv, etablert elevbedrift på Stinta skole. Den er faglig og pedagogisk forankret i skolens rammeplaner. Fortet har i mange år hatt forepørsel fra næringslivet Arendal om vi kan levere komplette pakker for sommerfester og teambuildingaktiviteter. Inntil nå har dette ikke vært mulig, men etter å ha fått gourmetkokk Agnar Risvik med i prosjektet, og hjelp fra elevbedriften fra Stinta samt egne frivillige, så er dette nå mulig, samtidig som bygget etter siste oppussing et blitt klargjort for dette.


  Toppbilde
  POPULÆRT: Lydbur frisbeegolf var nytt for mange.

   

  En «pilot» dag

  -  Stinta skole aktivitetsdag var i så måte en pilot for å teste ut konseptet, sier Rolf. – Og rektor Reidun Pihlmann melder tilbake at de har hatt en super dag og bare fått positive tilbakemeldinger fra alle ansatte. Elevbedriften har også kjørt egne opplegg på Fortet og invitert inn voksengrupper til både aktivitet og mat hvor de selv et med å arrangere og gjennomføre alt det praktiske med stor suksess. Vi har tro på å bygge selvtillit og mestring gjennom å skape gode opplevelser. Et positivt selvbilde og indre positiv stemme gjør det mye lettere som ungdom å takle utfordringene i hverdagen, og gjøre de rette valgene. Her har vi også psykolog Petter Nesset med oss på laget i forhold til å lage et faglig opplegg. Kjente idrettsprofiler som Kai Robin Havnaa og Kenny Ekman er også en del av opplegget. Vi håper at næringslivet i Arendal vil respondere positivt på det nye tilbudet på Fortet. De vil få en fantastisk opplevelse med mange spennende aktiviteter, god mat og samtidig ta et samfunnsansvar. Elevbedriften på Stinta jobber også med å kartlegge hva inaktiv ungdom kunne tenke seg å drive med i fritiden. Samtidig som de blir sentralt i å utvikle videre "Ung byfest " 2017 til et enda bedre arrangement hvor flere ungdom deltar enn i fjor.

  Fortet-sms prosjektet er et samarbeid mellom Hisøy IL, Arendal bokseklubb, Kirkens bymisjon, Med hjerte for Arendal og Aust-Agder idrettskrets.
   

  Toppbilde
  BUESKYTING: Lærer Trine Mjøs var svært fornøyd med aktivitetsdagen på Sandvigen Fort.